05 Ekim 2024 (İngilizce I-ıı) Dersleri Muafiyet Sınavı

• Duyurumuzun tamamını dikkatlice incelemeniz tavsiye edilmektedir.
  • 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre, 2024-2025 Eğitim -Öğretim Yılında Üniversitemizin akademik birimlerine kayıt yaptırmış olup, Bölümlerinde 1. Sınıftan eğitimlerine başlayacak öğrenciler için Bölüm Müfredatlarında yer alan Yabancı Dil I – II (İngilizce I – II) derslerinden muaf olabilmeleri amacıyla 05 Ekim 2024 tarihinde Yabancı Dil I-II (İngilizce I – II) Dersleri Muafiyet Sınavı yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Öğrencilerinin Başvuru Süreci :

• Sınava katılmak üzere başvuru yapmak için 27 Eylül 2024 tarihine kadar bu linke TIKLAYINIZ.
  • Başvuru linki  27 Eylül 2024 Cuma günü saat 23:59’da bitecektir.
  • Başvuru linkinden başvurusunu gerçekleştiremeyen öğrencilerimiz aşağıda örneği paylaşılan dilekçeyi de doldurabilir.
  • Belirtilen tarihten sonra dilekçe ile iletilen başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.
  • Faks : 0274 443 0542
  • Yüksekokumuz Öğrenci İşleri Birimi İletişim Numaraları:
  • 0274 443 75 10 - 0274 443 75 15
  • Yüksekokumuz Öğrenci İşleri Birimi E- Posta Adresleri:
  • gokhan.bacak@dpu.edu.tr - aziz.cengiz@dpu.edu.tr
  • Sınava katılacak öğrencilerin aldıkları puana göre, Harf Notu Dönüşümleri gerçekleştirilecek olup, isteyen öğrenciler kayıtlı oldukları Bölüm Sekreterliklerine başvuru yaparak muafiyetlerinden feragat ederek, 2024-2025 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Döneminde dersleri tekrar alabilirler. Ancak son alınan puan geçerli olacaktır.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE:

• 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesi’nde Arapça Hazırlık Sınıfında öğrenim gören öğrenciler, fakültelerinden almış oldukları öğrenci belgesini Yüksekokulumuza sunmak şartıyla,  27 Eylül 2024 Cuma günü saat 23:59’a kadar dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.
  • Başvurular Yüksekokulumuza şahsen gelerek ve / veya mail – faks yolu ile de iletilebilir.
  • Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.
  • Dilekçe el yazısı ile de yazılabilir.
  • Belirtilen tarihten sonra iletilen dilekçeler dikkate alınmayacaktır.
  • Dilekçe faks – mail yoluyla iletilecekse kimlik belgesi, mail içeriğine eklenmelidir.

Faks : 0274 443 0542

• Birimi E- Posta Adresleri : gokhan.bacak@dpu.edu.tr - aziz.cengiz@dpu.edu.tr

KİMLER SINAVA GİREMEZ:

• 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim gören öğrenciler, 05 Ekim  2024 tarihinde yapılacak Yabancı Dil I -II (İngilizce) Dersleri Muafiyet Sınavına katılamazlar. İlgili öğrencilerin Hazırlık Başarı Puanlarına istinaden, ilgili derslere ait Harf Notu Dönüşümleri öğrencilerin Fakültelerine iletilmiştir. Bu noktada ilgili öğrencilerin kayıtlı oldukları Fakülte ve Bölümler ile iletişime geçmesi gerekmektedir.
  • 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında İsteğe Bağlı veya Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görecek öğrenciler bu sınava katılamazlar.
  • Geçmiş yıllarda bölümlerinde ilgili dersleri alan öğrenciler bu sınava katılamazlar.
  • 2024-2025 Eğitim – Öğretim Yılında Üniversitemize kurumlararası yatay geçiş veya Ek Madde 1 (Yatay Geçiş), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler bu sınava katılamazlar.

• 2024-2025 Eğitim – Öğretim Yılında Yabancı Dil I – II (İngilizce I – II) Dersleri bulunmayan Programlar:

Fen Edebiyat Fakültesi: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İngilizce İşletme Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi:  Mütercim Tercümanlık Bölümü

ÖNEMLİ: Sınav saati, sınav giriş yerleri gibi bilgiler, ilerleyen tarihlerde web sitemizde paylaşılacaktır.

17 Eylül 2024, Salı / 382 defa okundu.