09-10-11 Eylül 2024 YDYS Sonuçları (2024-2025)

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı Bölümler:

  • Fen Edebiyat Fakültesi: İngiliz Dili ve Edebiyatı
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İngilizce İşletme
  • Fen Edebiyat Fakültesi:İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı'na ait Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Takvimi gereğince, Üniversitemizde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı bulunan bölümlere 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte geçmiş yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı'ndan başarısız olup, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sınava katılmak üzere başvuruda bulunan öğrenciler için 09-10-11 Eylül 2024 tarihlerinde Yüksekokulumuzda yüz yüze olarak yapılan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı'nın sonuçlarını öğrenmek için TIKLAYINIZ.

 

Sınav Sonuçları, Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (ÖBS) işlenmiştir.

Sınavdan başarılı olan öğrencilerimizi kutlar, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileriz.

 

Sınavdan Başarılı Olan Öğrencilerin Dikkatine:

Zorunlu Bölümler:

  • Üniversitemizde Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı bulunan bölümlere kayıtlı olup, Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı’ndan başarılı / muaf olan öğrencilerin Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde sınıf bilgileri “1” olarak dönüştürülmüştür.
  • İlgili öğrenciler, Üniversitemizin dpu.edu.tr anasayfasında yayımlanacak 2024-2025 Güz Ders Kayıt ve Harç Ödemeleri” ile ilgili duyuruları takip ederek, Bölümlerindeki eğitimlerine başlayabilirler.
  • Bundan sonra yapılacak iş ve işlemler için kayıtlı olunan birim ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Geçmiş Yıllarda İsteğe  Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Okuyup Sınavdan Başarılı Olan Öğrenciler:

  • İlgili öğrencilerin Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde Hazırlık Başarı durumları “Başarılı 1 yıl” olarak değiştirilmiştir.

 

Sınavdan Başarısız Olan Öğrencilerin Dikkatine:

Zorunlu Bölümler:

  • 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmüş olup, 09-10-11 Eylül 2024 tarihli Yabancı Dil Yeterlik Sınavından başarısız olan öğrencilerin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı’nda 2. Yılında kayıtlı olma durumları kesinleşmiştir. İlgili öğrencilerden 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında devam şartını yerine getiren öğrenciler, 23 Eylül 2024 tarihine kadar başvuruda bulunmak kaydıyla 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında kendi imkanlarıyla İngilizcelerini geliştirebilirler.
  • Detaylı duyurular için web sitemizi takipte kalınız.
  • 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Zorunlu Bölümlere yeni kayıt yaptırıp, sınavdan başarısız olan öğrencilerin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmeleri kesinleşmiştir.

 

ÖNEMLİ: Ders Başlangıç tarihleri, Harç Ödemeleri, Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı ve İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı ile ilgili yapılacak diğer duyurular için web sitemizi takipte kalınız.

 

 

 

Geçmiş Yıllarda İsteğe  Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Okuyup Sınavdan Başarısız Olan Öğrenciler:

  • İlgili öğrenciler, İngilizce Hazırlık Sınıfı Akademik Takvimlerimizi takip ederek gelecek yıllarda yapılacak Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na tekrar başvuruda bulunabilirler.

 

 

Sınav İtirazları:

Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen öğrencilerimizin 20 Eylül  2024 Cuma günü saat 17:30’a kadar dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 

  • Belirtilen tarihten sonra iletilen dilekçeler dikkate alınmayacaktır.
  • İmzasız gönderilen dilekçeler, dikkate alınmayacaktır.
  • Dilekçe, Yüksekokulumuza şahsen gelerek  ve / veya faks – mail yolu ile iletilebilir.
  • Faks veya mail yoluyla iletilen dilekçelerin ulaşıp ulaşmadığının (0274 443 75 10 telefon numarasından veya gokhan.bacak@dpu.edu.tr mail adresinden) teyit edilmesi tavsiye edilmektedir.
  • Dilekçe, Faks veya mail yoluyla iletilecekse kimlik – pasaport fotokopisi ek olarak sunulmalıdır.

 

İngilizce I-II Dersleri Harf Notu Dönüşümü:

 

  • 09-10-11 Eylül 2024 tarihli Yabancı Dil Yeterlik Sınavı sonuçlarına göre birim müfredatlarında bulunan Yabancı Dil I- II (İngilizce I-I) Derslerinin harf notu dönüşümleri 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 17:30’a kadar web sitemizde ilan edilecek olup, ilgili konu için web sitemizi takipte kalınız.
  • Sadece 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı’nda öğrenim gören öğrenciler için harf notu dönüşümü yapılacaktır.
  • Harf Notu Dönüşümleri kayıtlı olduğunuz birime iletilecek olup, Üniversitemizin Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinde yapılacak işlemler hakkında ilgili birim ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
  • (İlgili ders muafiyetlerinden feragat etmek isteyen ve notunu yükseltmek isteyen öğrencilerimizin kayıtlı oldukları birime müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Ancak en son alınan not geçerli olacaktır.)

 

Müfredatında İngilizce I- II Dersi Bulunmayan Programlar:

Yabancı Diller Yüksekokulu : İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

Fen Edebiyat Fakültesi: İngiliz Dili ve Edebiyatı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme (İngilizce)

  • Bu nedenle ilgili programlara kayıtlı olan öğrenciler için dönüşüm yapılmayacaktır.

 

 

13 Eylül 2024, Cuma / 871 defa okundu.