Genel Bilgiler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi RektörlüÄŸü'ne baÄŸlı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu Kurulması; Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın 9 Mart 2012 tarihli 6515 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 29/03/2012 tarihinde kararlaÅŸtırılmış olup 6 Mayıs 2012 tarih ve 28284 sayılı resmi gazete ilan edilmiÅŸtir.

Üniversite olarak Yüksekokulun kuruluÅŸ sürecinden itibaren, eÄŸitim öÄŸretim müfredat çalışmaları konusunda yoÄŸun bir çalışma baÅŸlatılmıştır. Çalışmaları daha verimli ve yoÄŸun yürütebilmek için kurulan YDYO Yapılanma Ekibi tarafından Ölçme-DeÄŸerlendirme, Program GeliÅŸtirme, Mesleki GeliÅŸim, Uzaktan EÄŸitim, Akreditasyon ve Arge birimleri oluÅŸturulmuÅŸtur.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, gerek Avrupa ve dünyanın deÄŸiÅŸik ülkelerinde yapılan incelemeleri, gerekse ticaret ve sanayi çevrelerimizin taleplerini dikkate alarak, öÄŸrencilerine en az iki yabancı dil öÄŸrenebilmelerine imkân sunan bir Hazırlık Okulu kurgulamıştır. ÖÄŸrencilerinin mezun olduktan sonra gerek eÄŸitim öÄŸretim hayatlarında, gerekse iÅŸ hayatlarında dünyanın her yerinde kariyer ve iÅŸ hayatlarını sürdürebilmeleri için güçlü bir Ä°ngilizce eÄŸitiminin yanı sıra, ikinci bir yaygın kullanılan dilde daha eÄŸitim almalarını saÄŸlamaktadır. Bu okul bünyesinde öÄŸrencilere Ä°ngilizcenin yanı sıra seçmeli olarak ikinci yabancı dil fırsatı da sunulmaktadır. Bir yıllık hazırlık programı içerisinde öÄŸrenciler Almanca, Fransızca ve Rusça derslerinin yanı sıra Ä°talyanca ve Japonca derslerinden birini de ikinci yabancı dil olarak alabilmektedirler.

ZORUNLU Ä°NGÄ°LÄ°ZCE HAZIRLIK SINIFI BULUNAN BÖLÜMLER:

  1. Fen Edebiyat Fakültesi: Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı
  2. Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi: Ä°ngilizce Ä°ÅŸletme
  3. Fen Edebiyat Fakültesi : Ä°ngilizce Mütercim ve Tercümanlık

 

  • 2021 / 2022 EÄŸitim – ÖÄŸretim Yılı itibariyle Üniversitemizin Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi bünyesinde Ä°ngilizce Ä°ÅŸletme Bölümü’ne öÄŸrenci alımının yapılacak olması nedeniyle, 2021 / 2022 EÄŸitim – ÖÄŸretim Yılından itibaren ilgili bölümde de Zorunlu Ä°ngilizce Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır.

 

  • Üniversitemizde Zorunlu Ä°ngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümler dışında yer alan bölümlere kayıt yaptıran öÄŸrencilerden, kontenjan dahilinde Ä°steÄŸe BaÄŸlı olarak Ä°ngilizce Hazırlık Sınıfında öÄŸrenim görme talebi bulunan öÄŸrenciler,  bir EÄŸitim – ÖÄŸretim Yılı boyunca Ä°ngilizce Hazırlık Sınıfı eÄŸitimi alabilirler. BaÅŸvurular Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Ä°steÄŸe BaÄŸlı Hazırlık Sınıfı ÖÄŸrenci YerleÅŸtirme Yönergesi’nce deÄŸerlendirilir ve web sitemizde duyurulur.

2014-2015 eÄŸitim ve öÄŸretim yılında kendi binasında eÄŸitim vermeye baÅŸlayan okulumuz yaklaşık 1200 öÄŸrenciye yabancı dil hazırlık eÄŸitimi verme kapasitesine sahiptir. Ä°lerleyen yıllarda, bu sayının artması ve daha çok öÄŸrencinin yabancı dil eÄŸitimi alabilmesi planlanmaktadır.

Bütünsel Çözüm Ortağı (Complete Solution Partner) Sistemi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, kendisini tercih eden öÄŸrencilere yüksek kaliteli bir dil eÄŸitimi verme hedefini taşımaktadır. Bu amaçla, 3 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokolle, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Cambridge University Press, 2012-2013 eÄŸitim öÄŸretim yılında hazırlık sınıfı Ä°ngilizce Dil EÄŸitiminde Bütünsel Çözüm Ortağı (Complete Solution Partner) olmuÅŸtur.

Cambridge University Press, öncelikle sistemin kilit rolünü oynayan eÄŸitim kadrosunun kendini geliÅŸtirmeleri amacıyla, EÄŸitici EÄŸitimi (Teacher Training) programları uygulamıştır. Müfredat, Ölçme-DeÄŸerlendirme, Gramer, Dil Becerileri ve Kullanımı gibi çeÅŸitli alanlarda bilimsel ve sistematik bir iÅŸbirliÄŸi yapılmıştır.

ÖÄŸretim Kadrosu

2019-2020 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı itibari ile 46 sı Ä°ngilizce olmak üzere 50 öÄŸretim görevlisiyle eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerine devam edecektir. Ayrıca kadromuz içinde ana dili Ä°ngilizce olan hocalarımız da bulunmaktadır.  

Almanca dilinde 2, Rusça, Fransızca dillerinde birer olmak üzere öÄŸretim görevlilerimiz bulunmaktadır.

Siz öÄŸrenci arkadaÅŸları; yabancı dilin öÄŸrenilmesinin artık yabancı ve zor olmayacağı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu atmosferine bekliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2024, Perşembe