Etkinliklerimiz

Diğer pek çok güncel etkinliklerimizin yayınlandığı sosyal medya hesaplarımız için lütfen BURAYI TIKLAYINIZ.

Temel Yabancı Diller Bölümü Öğrenci Gelişim Birimi’ne bağlı olmak üzere, öğrencilerimizin taleplerine göre Konuşma Kulübü, Tartışma (Münazara) Kulübü, Tiyatro Kulübü, Sinema Kulübü, Müzik Kulübü ve Gazetecilik Kulübü adı altında faaliyetler yürütülmektedir.

İngilizce Hazırlık Kulüpleri, yabancı dilde gelişimi sağlamak, dil öğrenmeye ve kullanmaya teşvik edip alışkanlık haline getirmek ve öğrenilen dili sevdirmek amacıyla oluşturulmuştur.

Bu kulüpler, öğrencilerin dil becerileri gelişimlerinin yanı sıra sosyalleşmelerine, sorumluluk ve görev bilincinin oluşmasına, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Öğrenciler ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda diledikleri kulübe üye olabilmektedir.

Klüpler Yabancı Diller Yüksekokulu eğitmenleri gözetiminde, kampüs içi ve dışı etkinlikleri için belirli zamanlarda bir araya gelerek dönem sonu gösterileri için çalışmalar yapar. Kulüpler tek başlarına çalışabilmelerinin yanı sıra kulüpler arası iş birliği yapabilmektedirler.

 

Hazırlık Kulüpleri

  1. Konuşma Kulübü (Prep School Conversation Club): Haftanın belirli gün ve saatinde bir araya gelen öğrencilerimiz, "native" hocalar eşliğinde İngilizce konuşma becerilerini geliştirme şansını elde ederler.
  2. Tartışma (Münazara) Kulübü (Prep School Debate Club): Her iki dönemde turnuva şeklinde gerçekleştirilen münazara etkinliği sayesinde öğrencilerimiz, bir taraftan mücadele heyecanı yaşarken, diğer taraftan hedef dildeki kişisel bilgi ifade etme ve bir konu hakkındaki görüş ve fikirlerini savunma imkanı bulurlar.
  3. Tiyatro Kulübü (Prep School Drama Club): Yılda iki kez olmak üzere tiyatro oyunları sergilenmektedir. Tiyatro ekibini oluşturan gönüllü öğrenciler tüm işlerden sorumludurlar. Oyunların yönetmenliğini ve danışmanlığını Öğrenci Gelişim Birimi Koordinatörlüğü yürütmektedir.
  4. Sinema Kulübü ( Prep School Movie Club): Periyodik sürelerde,  belirlenen salonda önceden izletilmesine karar verilmiş filmleri izleyen öğrenciler,  sadece film izlemekle kalmayıp,  öncesinde gönüllü öğrencilerin film üzerine araştırmalar yaparak sunum yapmaları ve ardından film sonrasında film üzerine yapılacak tartışmalarla toplantıları renklendirme hedefler arasındadır.
  5. Müzik Kulübü (Prep School Band): Müzikle ilgilenen öğrenciler solo ve ya grup şeklinde çalışmaktadırlar. Hazırlanan performanslar yıl içerisinde yapılacak olan kutlamalar, partiler ve ödüllü yarışmalarda sergilenmektedir. Tiyatro grubuyla iş birliği yapabilen bu kulüp sahnelenecek olan oyunlarda müzik hazırlanması ve ya canlı sahne performansı ile katkıda bulunurlar.
  6. Gazetecilik Kulübü (Prep School Journalism Club): Editör, köşe yazarları, muhabirler ve yazarlardan oluşan bu kulüp hazırlıkla ilgili haberler, dünya ve Türkiye gündemi, moda köşesi, duyurular ve ilanlar, röportajlar ile bloğu hazırlarlar ve periyodik olarak güncellerler. Yazıları yayınlamadan önce Öğrenci Gelişim Birimi Koordinatörlüğü’ne düzenleme için başvurmaları gerekmektedir. Fotoğrafçılıkla veya video çekimi ile ilgilenen öğrenciler blogda görev alarak katkıda bulunabilmektedirler.

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2018, Cuma