İngilizce Hazırlık Sınıfı Hakkında Bilgilendirme

2024-2025 Eğitim öğretim yılında Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülecek Zorunlu ve İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı hakkında duyurular (Yabancı Dil Yeterlik Sınavı, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Başvuruları ve Başvuru İptali vb. ile ilgili Hazırlık Sınıfına ilişkin diğer bilgiler) ile birlikte 2024-2025 eğitim öğretim yılında Üniversitemizin akademik birimlerinde 1. sınıfa başlayan öğrencilerin müfredatında yer alan Yabancı Dil I – II (İngilizce I – II) Derslerinin Muafiyet Sınavı hakkında duyurular Yabancı Diller Yüksekokulunun  web sitesinde yayımlanmakta olup, ilgili konularda bilgi edinmek isteyen tüm öğrencilerimizin https://ydyo.dpu.edu.tr/ adresini takip etmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimiz Yüksekokulumuzu ziyaret edebilir veya web sayfasında yer alan iletişim numaralarından Yüksekokulumuza ulaşabilirler.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı

2024-2025 Eğitim öğretim yılında Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere* ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerden Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyenler  ile geçmiş yıllarda İngilizce Hazırlık Sınıfı Programından başarısız öğrencilerden sınava katılmak üzere başvuruda bulunan öğrenciler için 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Takviminde ilan edildiği üzere 9-10-11 Eylül 2023 tarihlerinde iki aşamalı Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (YDYS) gerçekleştirilecektir. YDYS Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yüz yüze yapılacaktır.

*Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı Bölümler:

• Fen Edebiyat Fakültesi: İngiliz Dili ve Edebiyatı
  • Fen Edebiyat Fakültesi: İngilizce Mütercim Tercümanlık
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme (İngilizce)

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı

2024-2025 Eğitim öğretim yılında Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan Bölümler dışında Üniversitemizin akademik birimlerine kayıt yaptırmış olup, İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görme başvurusu bulunan öğrenciler Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Öğrenci Yerleştirme Yönergesine istinaden, kontenjan dahilinde İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görebilirler.

İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı başvuruları üniversiteye ilk kayıt esnasında veya dilekçeyle yapılabilir.

Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programı'nda İsteğe Bağlı olarak öğrenim görebilecek Bölüm - Program listesini incelemek için TIKLAYINIZ.

Sınavlar hakkında genel bilgilere ulaşmak için TIKLAYINIZ.

29 Ağustos 2024, Perşembe / 1441 defa okundu.