Dersler & İşleyiş

DPÜ YDYO, genç ve dinamik akademik kadrosuyla, Hazırlık öğrencilerine iki dönem süren yoğun bir yabancı dil programı sunmaktadır. Bu amaçla dersler, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine yönelik ve bu becerileri bütünleştiren bir yaklaşımla yürütülmektedir. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler, dönem başında Yabancı Dil Yeterlik Sınavına girer, bu sınavdan başarılı olan öğrenciler, İngilizce Hazırlık Sınıfını başarı ile atlayarak ilgili bölüm / programlarına devam eder. İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmek üzere başvurusu kabul edilen öğrenciler ile birlikte Yabancı Dil Yeterlik Sınavından başarısız olup, Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görmesi kesinleşen öğrenciler, ders başlangıcından önce Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı'na girerler ve sınav sonucuna göre, seviyelerine (kur) uygun İngilizce Hazırlık Sınıfı Programında eğitimine başlarlar. Dersler, dil öğrenimine uygun, öğretim elemanı–öğrenci ve öğrenci-öğrenci zengin etkileşiminin sağlandığı donanımlı sınıflarda yürütülür. Her seviyede, Main Course, Listening & Speaking ve Reading & Writing dersleri uygulanır.

Kullanılan materyaller, dil öğretimi alanında başarısını kanıtlamış Pearson ve Oxford University Press gibi yayınevlerinin kitapları arasından seçilmektedir.

Öğrenciler dil öğrenimlerini pekiştirmek amacıyla, derslerin dışında kalan zamanlarında, YDYO bünyesindeki öğrenci kulüplerine katılmanın yanı sıra, öğretim elemanlarının ofis çalışma saatleri içinde randevu alarak bireysel danışma olanağından faydalanabilir. Öğrenciler, iki dönem boyunca sürdürdükleri derslerdeki performansları, oluşturdukları portfolyo ve yazılı & sözlü sınavlardan aldıkları puanların ortalaması hesaplanarak (2. Dönem sonunda yeterli yıl içi ortalamasını ve Güz & Bahar Dönemlerinde %85 devamsızlık şartını sağladıkları takdirde) Bahar Dönemi sonunda yapılan Yabancı Dil Yeterlik Sınavına katılmaya hak kazanırlar.

İlgili Yabancı Dil Yeterlik Sınavından 65 ve / veya üzerinde puan almaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfını başarı ile tamamlarlar.                                                                                                      

Son Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, Salı