10-14 Haziran 2024 YDYS Başvuruları

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programında öğrenim gören öğrenciler ile birlikte geçmiş Eğitim-Öğretim yıllarında İngilizce Hazırlık Sınıfı Programında öğrenim görmüş olup, başarısız öğrenciler için 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında iki aşamalı olarak Yabancı Dil Yeterlik Sınavı yapılacaktır. 

 

YDYS 1. Aşama: Grammar - Language Use

YDYS 2.Aşama: Writing-Speaking 

 

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı Programında öğrenim gören öğrencilerin sınava katılmak için başvuru yapmalarına gerek yoktur. 

İlgili öğrencilerin sınava katılım durumları devamsızlık ve yıl içi ortalamaları hesaplandıktan sonra Yüksekokulumuz tarafından belirlenecektir. 

Devamsızlık sınırını aşan veya yıl içi ortalamaları yetersiz olan öğrenciler sınava katılamayacaklardır. (Söz konusu öğrenciler, Bütünleme Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’na da katılamayacaklardır.)

 

Geçmiş Eğitim-Öğretim yıllarında İngilizce Hazırlık Sınıfı Programından başarısız olup, sınava katılmak isteyen öğrencilerimizin 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 17.30'a kadar ıslak imzalı bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde  İngilizce Hazırlık Sınıfı Programından başarısız olan ve sınava katılmak üzere başvuruda bulunan öğrenciler için sınav tek aşamalı olarak yapılacaktır. 

 

Belirtilen tarihten sonra iletilen dilekçeler,  dikkate alınmayacaktır.

İmzasız gönderilen dilekçeler dikkate alınmayacaktır. 

 

Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ. 

 

Dilekçeler el yazısı ile de yazılabilir. 

Dilekçeler, Yüksekokulumuza şahsen gelerek (YDYO B blok Zemin Kat Bz-17 numaralı ofis) veya faks-mail yoluyla iletilebilir. 

Dilekçeler faks veya mail yoluyla iletilecekse mutlaka kimlik veya öğrenci kimlik kartı ek olarak eklenmelidir. 

Faks veya mail ile iletilen başvuruların ulaşıp ulaşamadığının (0274 443 75 10 telefon numarasından veya gokhan.bacak@dpu.edu.tr mail adresinden) teyit edilmesi tavsiye edilmektedir. 

 

 

Faks Numarası: 0274 443 05 42

Mail adresi: gokhan.bacak@dpu.edu.tr 

 

Sınav ile ilgili detaylar (Sınav saatleri, sınav yerleri,  sınav aşamaları) gibi bilgiler, başvuru sürecinden sonra Web sitemizde açıklanacaktır. 

 

10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak Yabancı Dil Yeterlik Sınavından başarısız olan öğrenciler için ilerleyen tarihlerde Bütünleme Yabancı Dil Yeterlik Sınavı yapılacak olup, sınavın tarihi henüz belli değildir. 

 

29 Nisan 2024, Pazartesi / 389 defa okundu.