Modern Diller Bölümü

Bölüm Tanıtımı

Modern Diller Bölümü, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fakülte ve Yüksekokullarında kayıtlı ön lisans ve lisans öğrencilerine dil becerilerini geliştirmek amacıyla Zorunlu İngilizce, Seçmeli İngilizce ve Mesleki İngilizce derslerinin yanı sıra Uzaktan Eğitim ve diğer yabancı dillerde dersler sunmaktadır.

Fakülte ve yüksekokullarda bulunan birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin Zorunlu İngilizce ve Mesleki İngilizce dersleri Modern Diller bölümü tarafından yürütülmektedir. Buna ek olarak öğrencilerin İngilizce eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla kur sistemine dayalı Seçmeli İngilizce dersleri sunulması planlanmaktadır.

Modern Diller bölümümüzün Uzaktan Eğitim birimi Emet ve Hisarcık Meslek Yüksekokullarında İngilizce eğitimlerini bu birim aracılığıyla vermektedir.

Fakülte ve Yüksekokullarımızda öğrencilere önümüzdeki eğitim ve öğretim yıllarında seçmeli olarak ikinci bir yabancı dil sunulacaktır. Öğrencilerin kendi mesleki alanlarında aldıkları eğitim dışında yabancı dillerini maksimum düzeyde geliştirme imkânı sunan Modern Diller Bölümümüz öğrencileri mesleki hayatlarına daha iyi hazırlamak ve daha donanımlı mezunlar yetiştirmek için İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, İtalyanca ve Japonca dersleri de sunmayı planlamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2018, Salı