Temel Yabancı Diller Bölümü (Hazırlık)

Bölüm Tanıtımı

Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, Dumlupınar Üniversitesi lisans öğrencilerine İngilizce Hazırlık eğitimi için Rektörlüğe bağlı bir bölüm olarak kurulmuş, daha sonra 6 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulması sonucunda eğitim-öğretim faaliyetlerini Yüksekokul olarak sürdürmeye başlamıştır. Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Temel Yabancı Diller Birimi ve Modern Diller Birimi faaliyet göstermektedir.

Temel Yabancı Diller Bölümü, zorunlu ve isteğe bağlı olmak üzere üniversite genelinde tüm öğrencilere hazırlık eğitimi imkanı sunmaktadır. Üniversitemizin aşağıdaki bölümlerine kayıt olan öğrencilerimize zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir:

Eğitim Fakültesi

• İlköğretim Matematik Öğretmenliği (Öğretim dili %30 İngilizce)

• Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (Öğretim dili %30 İngilizce)

• İngiliz Dili ve Edebiyatı

Bu bölümler dışındaki öğrenciler kontenjan dâhilinde isteğe bağlı olarak bir yıl Hazırlık eğitimi alabilmektedir.

Yabancı Diller Yüksekokulunda İngilizce hazırlık eğitimi alacak öğrenciler yıl başında yapılan Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavına girerek kendilerine en uygun olan seviyeden eğitime başlar ve buna uygun olarak belirlenen seviyeye ulaşmaları hedeflenir.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, Cuma