İngilizce Sınavları: Ne, Nedir?

İNGİLİZCE SINAVLARI HAKKINDA DUYURU

Öğrenciler tarafından sıkça karıştırılan İngilizce sınavları hakkında aşağıdaki açıklamaları dikkatle okuyunuz.

SINAV ADI

AÇIKLAMASI

NASIL BAŞVURULUR?

Yabancı Dil Yeterlik Sınavı

(8 Eylül 2016)

Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri için yapılır. Bu sınavdan 65 ve üzeri puan alan öğrenciler, doğrudan 1. sınıfa başlarlar. Bu sınava girmeyen veya 65 altında puan alan öğrenciler ise zorunlu olarak hazırlık sınıfında okurlar.

İsteğe bağlı hazırlık öğrencileri bu sınava giremez.

Zorunlu Hazırlık sınıfı bulunan İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerinin bu sınava girmek için başvuru yapmasına gerek yoktur. Web sitemizdeki duyuruları takip ederek sınavdan birkaç gün önce sınav yeri ve saatini öğrenmeleri gerekir.

Önceki yıllarda başarısız olduğu için tekrar bu sınava girmek isteyen öğrenciler ise 26 Ağustos 2016 tarihinde kadar Yabancı Diller Yüksekokulu'na dilekçe ile başvuruda bulunmalıdır.

Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı

(26 Eylül 2016)

Zorunlu veya isteğe bağlı olarak hazırlık sınıfında okuyacağı kesinleşen öğrenciler için derslerimizin ilk günü yapılan bu sınav, öğrencilerin eğitimlerine hangi seviyeden başlayacaklarını belirlemek amacıyla yapılır.

Bu nedenle, tüm hazırlık sınıfı öğrencilerinin bu sınava girmesi gerekmektedir. Bu sınava girmeyen öğrenciler en alt seviyeden eğitime başlarlar.

Bu sınava girmek için başvuru yapmaya gerek yoktur. Zorunlu veya isteğe bağlı Hazırlık sınıfında okuyacağı kesinleşen öğrencilerin web sitemizdeki duyuruları takip ederek sınavdan birkaç gün önce sınav yeri ve saatini öğrenmeleri gerekir.

İngilizce-I, İngilizce-II Dersleri için Muafiyet Sınavı

(1 Ekim 2016)

Fakülte ve yüksekokullarda 1. sınıf öğrencilerine zorunlu olarak verilen İngilizce-I ve İngilizce-II derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler için yapılır.

Zorunlu veya isteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyacağı kesinleşen öğrenciler bu sınava giremez.

Ders kayıtları zamanında Üniversitemiz ana sayfası (www.dpu.edu.tr) ve Yüksekokulumuz sayfasında (ydyo.dpu.edu.tr) yapılacak duyuruları takip ediniz.

27 Aralık 2016, Salı / 2838 defa okundu.